web-design: Hohde.org |

PURSIAISTEN TENHO r.y. – Reilu Meinink                                  JHa 3.12.11

 

Tenho on hiano seniorikiakkoseura. On hyvä porukka, yli 50 äijä. Keski-ikä on vähä pakannu nousemaha viime aikoin. Keski-ikä pyäri siin 55 kieppeis.  Kui tommottis yhtäkki vuassi kerty?

 

On tullu menestystäki. O voitettu Hawaijil ja Austraalias, Saksas ja Kanadas, Liettuas ja Tsekeis…ja tietenki Ruattis ja Ahvenanmaal, mut ei niit lasket ulkomaiks, sanos Wiiksikin. On joskus hävittykin, mutt em muist misä ja kuippali. Hyvä me! sanois  Keppari täsä kohta. Ja jokane toimi taipumustes mukka, sanos Titu.

 

Joka tapaukses on tärkkiät, ett olla yhres ja piretä lysti. Mil täst sais sit viäl vähä hauskemppa? No, täsä al muutama ehrotus:

-jos sul joskus mene käämi, nii älä heti hauk kaikki muit. Ei se siit miksikkä tul. Kerä vaik kimpsus ja kampsus ja men kotti hunteeramma. Luultavaste seuraavan aamun tilanne näyttä jo vähä selkkeemmält. Ota ehtoste vaik yks konjak. Onk se yks lasilline tai pott – päät ite. Kato ei syätö eikä verokka ain men ihan kohralles nykyä, niinko kolmkymment vuat sit.

-me olla jo vanhoi äiji, eikä taklata saa eikä lämätäkkä. Jos sä mene sin kulmaha ja ajatteles, et toi ei ainaka munst ohitte men elävänä – niin siit ei hyvä seora. Ota semmottes rauhallisest ja ans sen tulla siält kulmast ite pois. Torennäkösest se kuitenki kompastu oma mailahas, ja sää saas sen kiakon siit, jos oles ite pystys.

-mailal pelatan kiakko. Sitä ei tart survasta lähimmä äijä kainaloho, nivussi tai johonkkis muual. Siit tule vahinkko, kyl se jokane ymmärtä. Koet pittä mailas polven alapualel, äläkä kohka sen kans muit pelaaji – eres vihollisi. (No ruattalaissi voi simmottis varovaste koukata hiuka munist).

-grogilasi korkuse vero o hyvi. Kato ei noi molari enää taitu sinne alakulmi. Ja sit se veto ei enä osu kettä päi näkkö. Harvemmi siäl kuitenki siäl jääl kukka pitemmä makka, ja täyty olla huano säkä, jos grogilasi korkusen päähäs saa. Jos sä sit kuitenki tykkä pistä yläpesähä, niin lait sit kans, äläkä muit päähä.

-maks kaik maksu ajois. Kaikki maksui tule postluukust iha solkenas. Mut olis hyvä, jos maksaisis nämä Tenho jutu heti alt pois. Meiä toi perintäosasto on sen verran saneerattu, et kukka ei oikke kerk viit kertta muistuttamaha. Et maksa ny sääkin se jäsenmaksus ja vähä äkki.

 

Lyhkäne lukuohje pakeil:

Tarkottak tämä, et ei saa enä ollenka vittuillakka? No ei, sillo loppuis puhe kokonas. Totkai semmottis ystävällisest saa vittuilla, Mamo on aika hyvä siin. Mut ei pahoteta kenenkkä miält turha.

Tarkottak tämä, et kaljaka ei saa enä otta lainkka? No ei tarkot, joku tolkku sentän täyty ol.